Over mij

 

Welkom bij Nelique Aan Boord!

Mijn naam is Nelique Meeuse, 26 zomers jong, en sinds 18 juni 2022 woon en werk ik op één van de ziekenhuisschepen van de internationale organisatie Mercy Ships. De eerste 6 maanden woonde en werkte ik op de Africa Mercy, en sinds begin december 2022 ben ik verhuisd naar de Global Mercy.

Het was ergens op de middelbare school toen ik voor het eerst over Mercy Ships hoorde, ik weet niet eens meer precies hoe en wanneer. Wat ik nog wel weet is dat ik toen dacht, ooit wil ik daar gaan werken! Maar dat raakte allemaal een beetje op de achtergrond toen ik met mijn verpleegkunde opleiding begon. Na mijn opleiding ging ik werken in het MDL-centrum van het Franciscus Gasthuis in Rotterdam, en na 1,5 jaar ben ik weer terugverhuist naar Zeeland, een specialisatie gaan volgen, en gaan werken als Acute Opname Verpleegkundige in het ADRZ in Goes. Een erg dynamische afdeling met leuke collega's! En toch bleef Afrika altijd trekken...

November 2019, ik was mee met een groepsvakantie naar Israël, en de reisleider bleek bij Mercy Ships Holland op kantoor te werken. Zo kwam Mercy Ships weer op mijn pad, en we raakten aan de praat. In de weken daarna heb ik veel nagedacht, en contact gezocht met het Holland kantoor. Voor mij zaten er namelijk wat extra haken en ogen aan een eventuele aanmelding, omdat ik de Ziekte van Crohn heb en dan mag je niet zomaar mee aan boord. Maar één voor één werden deze obstakels overwonnen en kreeg ik alle goedkeuringen, dit zie ik echt als leiding van God! Ik geloof dat Hij mij roept om hier te zijn, en een klein schakeltje te mogen zijn in het brengen van Hope en Genezing aan de allerarmsten van Afrika. 

Mijn hele aanmelding en voorbereiding heeft ongeveer 1,5 jaar geduurd. Dit kwam ook door Corona, het schip kon namelijk in het begin van de pandemie niet naar Afrika, en ze wisten toen ook nog niet wanneer ze wel terug zouden kunnen. Uiteindelijk kreeg ik in december 2021 bericht vanuit het hoofdkantoor in Texas, je mag 18 juni aan boord!! Hoe ik dat met mijn werk heb gedaan? Nou ik heb hele fijne teamleiders die mij hierin helemaal steunen, vanaf het begin dat ik eraan dacht om me aan te gaan melden, heb ik hen op de hoogte gehouden van het hele proces. En uiteindelijk kreeg ik zonder moeite 6 maanden onbetaald verlof!

En toen kwam na een aantal maanden de vraag of ik langer aan boord wilde blijven, of ik mee wilde helpen met het opzetten van het ziekenhuis op het nieuwe schip, en of ik dan ook een functie als teamleider zou zien zitten. Ik heb er lang over nagedacht, want dan moet ik mijn baan in Nederland opzeggen, en daarmee geef je toch ook een stukje zekerheid op. Maar ik weet dat dit voor nu mijn plek is, en daarmee gaf het ontslag nemen toch ook een stuk rust. Voor hoelang ik hier blijf? Ik durf het niet te zeggen, God weet het! En als ik dan daarna weer naar Nederland ga geloof ik dat Hij ook dan zal zorgen voor een nieuwe baan etc. 

Dit was een kort stukje mij. Benieuwd hoe het is om op een schip te wonen en te werken? Lees mijn blog en/of schrijf je in voor een update als er een nieuwe blog online staat.

 

Lieve groetjes vanuit de plek waar we dan ook varen of in de haven liggen,

Nelique